Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO): je leest en hoort er vaak over. Voor WEWO Interior Concepts is dit geen loze term.


Het betekent voor ons ondernemen met aandacht voor People, Planet en Profit, oftewel met aandacht voor mens, milieu en maatschappij. Maar: zonder het winstoogmerk uit het oog te verliezen. Sterker nog, door maatschappelijk verantwoord te ondernemen zijn wij als organisatie beter voorbereid op de toekomst, het levert kostenbesparing op, onze medewerkers zijn gelukkiger én we kunnen sneller inspelen op de markt.

People: zorg voor onze mensen

Bij WEWO Interior Concept creëren wij een werkomgeving waarin iedere medewerker gelijke toegang heeft tot informatie, ontwikkeling en kansen. Om een voorbeeld te geven: als erkend leerbedrijf hebben wij doorlopend diverse stagiairs in onze organisatie die wij met gedegen advies en begeleiding voorbereiden op de arbeidsmarkt. Daarnaast stimuleren wij medewerkers om enerzijds zuinig om te springen met onze planeet, en anderzijds maatschappelijk en sociaal actief te zijn. Daar profiteren wij ook weer van, want medewerkers die lekkerder in hun vel zitten, zijn productiever.

Planet: zorg voor het milieu

Met het FSC®-certificaat maken we deel uit van de duurzaamheidsketen. Hierbij helpen we mee aan duurzaam bosbeheer op onze planeet. Tijdens de productie van ons maatwerkoplossingen treffen wij verder zoveel mogelijke maatregelen op milieuvriendelijk vlak. Zo kiezen wij voor ons groottransport alleen voor ondernemingen die de zorg voor onze planeet hoog op de prioriteitenlijst hebben staan. Ook investeren wij actief om klimaatneutraal te kunnen opereren. Een voorbeeld daarvan is de plaatsing van zonnepanelen op het dak van ons pand in Holten. Daarnaast is onze nieuwe assemblagehal voorzien van een GPR-certificaat met beoordeling zeer goed. Dit is vergelijkbaar met BREEAM excellent.

Profit: zorg voor onze omgeving

Winst maken doen we voor de continuïteit van onze onderneming. Het is geen doel op zich. Wij worden vooral blij van de warme reacties van klanten die goed geholpen zijn. Toch verliezen wij ons winstoogmerk niet uit het oog, omdat dit economische effecten heeft op onze omgeving. Zo kunnen we meer medewerkers aannemen, meer werk uitbesteden en meer lokale initiatieven steunen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief